Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smaczne, sycące kluski z ziemniaków i mąki ziemniaczanej, które przywędrowały do nas ze słonecznej Italii. Smakiem, wyglądem i konsystencją przypominają nasze rodzime kopytka, choć wiele osób jest zdania, że ten smak jest nie do podrobienia.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Składniki
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w średnią kostkę.
Przekładamy do miski, wlewamy 1 łyżkę oliwy z suszonych pomidorów, 2 łyżki przyprawy pikantnej do kurczaka oraz curry. Całość mieszamy.
W tym czasie gotujemy gnocchi wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, wrzucamy kurczaka, drobno pokrojony czosnek i smażymy na złoty kolor.
Następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory odsączone z oliwy. Chwilę razem podsmażamy, po czym partiami dodajemy szpinak.
Mieszamy i smażymy do czasu kiedy szpinak zmniejszy objętość (zwiędnie).
Całość zalewamy śmietanką 12% i smażymy chwilę do zgęstnienia.
Dodajemy odsączone z wody gnocchi, mieszamy, ew. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.