Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smaczne, sycące kluski z ziemniaków i mąki ziemniaczanej, które przywędrowały do nas ze słonecznej Italii. Smakiem, wyglądem i konsystencją przypominają nasze rodzime kopytka, choć wiele osób jest zdania, że ten smak jest nie do podrobienia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14550
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4493
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 566
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 544
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14550
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4493
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 566
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 544
Składniki
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w średnią kostkę.
Przekładamy do miski, wlewamy 1 łyżkę oliwy z suszonych pomidorów, 2 łyżki przyprawy pikantnej do kurczaka oraz curry. Całość mieszamy.
W tym czasie gotujemy gnocchi wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, wrzucamy kurczaka, drobno pokrojony czosnek i smażymy na złoty kolor.
Następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory odsączone z oliwy. Chwilę razem podsmażamy, po czym partiami dodajemy szpinak.
Mieszamy i smażymy do czasu kiedy szpinak zmniejszy objętość (zwiędnie).
Całość zalewamy śmietanką 12% i smażymy chwilę do zgęstnienia.
Dodajemy odsączone z wody gnocchi, mieszamy, ew. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.