Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz nic w lodówce oprócz pomidorów i światła? Na ratunek przychodzi to przepyszne danie z kilku składników.
tarka kuchenna, nóż, patelnia
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Na rozgrzane masło z oliwą dodajemy starty czosnek. Po lekkim przyrumienieniu dodajemy pokrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy, aż lekko się pomarszczą, a skóra będzie ładniej schodzić.
Dodajemy do pomidorów sól, pieprz oraz rozmaryn lub bazylie (suszone). Mieszamy, a następnie dodajemy gnocchi. * Ja używam paczkowanych gnocchi, najlepiej stosować się do zaleceń producenta.
Dodajemy pół szklanki wody do wszystkich składników, przykrywamy patelnię, od czasu do czasu mieszając/wstrząsając jej zawartość. Całość podajemy, gdy gnocchi będą miękkie. Posypujemy pietruszką lub nie. :) Smacznego