Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz nic w lodówce oprócz pomidorów i światła? Na ratunek przychodzi to przepyszne danie z kilku składników.
tarka kuchenna, nóż, patelnia
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5838
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5838
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Składniki
Na rozgrzane masło z oliwą dodajemy starty czosnek. Po lekkim przyrumienieniu dodajemy pokrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy, aż lekko się pomarszczą, a skóra będzie ładniej schodzić.
Dodajemy do pomidorów sól, pieprz oraz rozmaryn lub bazylie (suszone). Mieszamy, a następnie dodajemy gnocchi. * Ja używam paczkowanych gnocchi, najlepiej stosować się do zaleceń producenta.
Dodajemy pół szklanki wody do wszystkich składników, przykrywamy patelnię, od czasu do czasu mieszając/wstrząsając jej zawartość. Całość podajemy, gdy gnocchi będą miękkie. Posypujemy pietruszką lub nie. :) Smacznego