Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz nic w lodówce oprócz pomidorów i światła? Na ratunek przychodzi to przepyszne danie z kilku składników.
tarka kuchenna, nóż, patelnia
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5346
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3695
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 413
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2102
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5346
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3695
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 413
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2102
Składniki
Na rozgrzane masło z oliwą dodajemy starty czosnek. Po lekkim przyrumienieniu dodajemy pokrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy, aż lekko się pomarszczą, a skóra będzie ładniej schodzić.
Dodajemy do pomidorów sól, pieprz oraz rozmaryn lub bazylie (suszone). Mieszamy, a następnie dodajemy gnocchi. * Ja używam paczkowanych gnocchi, najlepiej stosować się do zaleceń producenta.
Dodajemy pół szklanki wody do wszystkich składników, przykrywamy patelnię, od czasu do czasu mieszając/wstrząsając jej zawartość. Całość podajemy, gdy gnocchi będą miękkie. Posypujemy pietruszką lub nie. :) Smacznego