Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz nic w lodówce oprócz pomidorów i światła? Na ratunek przychodzi to przepyszne danie z kilku składników.
tarka kuchenna, nóż, patelnia
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5530
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326499
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5530
Składniki
Na rozgrzane masło z oliwą dodajemy starty czosnek. Po lekkim przyrumienieniu dodajemy pokrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy, aż lekko się pomarszczą, a skóra będzie ładniej schodzić.
Dodajemy do pomidorów sól, pieprz oraz rozmaryn lub bazylie (suszone). Mieszamy, a następnie dodajemy gnocchi. * Ja używam paczkowanych gnocchi, najlepiej stosować się do zaleceń producenta.
Dodajemy pół szklanki wody do wszystkich składników, przykrywamy patelnię, od czasu do czasu mieszając/wstrząsając jej zawartość. Całość podajemy, gdy gnocchi będą miękkie. Posypujemy pietruszką lub nie. :) Smacznego