Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz nic w lodówce oprócz pomidorów i światła? Na ratunek przychodzi to przepyszne danie z kilku składników.
tarka kuchenna, nóż, patelnia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8422
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8422
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Na rozgrzane masło z oliwą dodajemy starty czosnek. Po lekkim przyrumienieniu dodajemy pokrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy, aż lekko się pomarszczą, a skóra będzie ładniej schodzić.
Dodajemy do pomidorów sól, pieprz oraz rozmaryn lub bazylie (suszone). Mieszamy, a następnie dodajemy gnocchi. * Ja używam paczkowanych gnocchi, najlepiej stosować się do zaleceń producenta.
Dodajemy pół szklanki wody do wszystkich składników, przykrywamy patelnię, od czasu do czasu mieszając/wstrząsając jej zawartość. Całość podajemy, gdy gnocchi będą miękkie. Posypujemy pietruszką lub nie. :) Smacznego