Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i syte jedzonko znane od pokoleń
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 333
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 593
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 333
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 593
Składniki
Składniki: Kapusta włoska, 1kg mięsa mielonego, 150g ryżu, cebula, czosnek, sól, pieprz, marchew, seler, pietruszka korzeń i 1 koncentrat pomidorowy. Wykonanie : Wycinam w kapuście głąba i ją patrzę w gorącej wodzie, wyciągając liść po liściu. Następnie do mięsa dodajemy ryż, sól, pieprz, startą cebulę, czosnek i mieszamy. W liście nakładamy farsz i zwijamy. Dno garnka wkładamy liście kapusty(aby się nie przypaliły gołąbki). Wykładamy warstwę gołąbków i na nie posypujemy mieszanką (wszystko starter na tarce o dużych oczkach-marchew, korzeń pietruszki i seler). Powtarzamy tą czynność i zalewamy wodą co gotowała się kapustą. Przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. PS. Można zagęścić odrobiną bułki tartej, ale nie koniecznie. Smacznego