Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bardzo lubię gołąbki, ostatnimi czasy często robiłam te leniwe bez zawijania ale i takie zwykłe tradycyjne z maminego przepisu robię. Ja do sosu dodaje swojski przecier pomidorowy, oczywiście można zastąpić go pomidorami z puszki, lub świeżymi najlepiej polnymi...
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 739
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 353
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4981
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 739
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 353
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4981
Składniki
Mięso wkładamy do miski. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż, jajko, pokrojoną w drobną kostkę i usmażoną na maśle cebulę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolita masę.
Gotowy farsz nakładamy na obgotowane liście kapusty. Zwijamy gołąbki i wkładamy do garnka, którego dno wykładamy pozostałymi liśćmi i zalewamy szklanką gorącej wody . Wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy pastę pomidorową, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę, sól, pieprz i cukier.
Gotujemy ok 1h na wolnym ogniu pod przykryciem. Gołąbki podajemy polane sosem.