Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem pieczone w piekarniku. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15015
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1807
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17503
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15015
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1807
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17503
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę posiekać i podsmażyć. Do miski przełożyć mięso, dodać przestudzony ryż i cebulę, starty czosnek, sól i pieprz i wymieszać. Z kapusty wyciąć głąb i włożyć do dużego garnka z wrzątkiem. Gotować ok 10 min. Przewrócić kapustę na drugą i dalej gotować ok 10 min. Kapustę wyjąć, po przestudzeniu oddzielać po kolei liście, wyciąć delikatnie zgrubienia. Na każdy liść nakładać porcję farszu. Zawijać jak krokiety. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć liście kapusty (np takie które się porwały). Następnie układać gołąbki łączeniem do dołu.
Gołąbki posmarować kilkoma łyżeczkami koncentratu. Przykryć liśćmi kapusty, ułożyć kolejną warstwę gołąbków, posmarować koncentratem pomidorowym i przykryć pozostałą kapustą. Wlać ok 1 szklankę wody, Przykryć naczynie pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec ok 70-90 min. Najlepiej smakują podane z sosem pomidorowym