Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki bez zawijania"

Składniki

  • 22 dag kapusty włoskiej po woreczku ryżu
  • kaszy gryczanej i zielonej soczewicy 45 dag mielonego drobiu duża cebula przyprawa uniwersalna
  • tymianek oregano
  • czosnek granulowany
  • pieprz łyżka gorczycy 3 jajka bułka tarta olej półtorej szklanki rosołu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż, soczewicę i kaszę ugotuj osobno wg instrukcji. Kapustę poszatkuj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.

  2. Kaszę, soczewicę, ryż, cebulę i mięso wyrób. Dodaj jajka, 5 łyżek bułki tartej, przypraw, wyrób. Uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Obsmaż na oleju.

  3. „Gołąbki” ułóż w formie, zalej rosołem. Przykryj, piecz 55 minut w 180°C.

  4. Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń