Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smażonych. Możliwych modyfikacji tego znanego dania jest bardzo dużo, ale wszystkie łączy długi czas przygotowań. Kapustę trzeba sparzyć, obrać z liści, ponownie sparzyć, mięso szczelnie owinąć… Można też jednak zrobić gołąbki bez zawijania! Mają ten sam, klasyczny smak, a są znacznie prostsze i szybsze w przygotowaniu. A dodatkowo smakują równie dobrze w wersji gotowanej, co pieczonej i smażonej.
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Białą kapustę bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
W dużej misce wymieszaj ze sobą: mięso, ryż, jajka, kapustę i kaszę manną. Dodaj sól i pieprz. Uformuj kotlety.
Gołąbki bez zawijania obtocz w mące i smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż je na osobny talerz.
W dużym garnku wymieszaj ze sobą bulion i koncentrat pomidorowy. Do tak powstałego sosu włóż gołąbki i delikatnie przemieszaj, by całe były przykryte płynem. Gotuj pod przykryciem 50 minut na niewielkim ogniu.
Po tym czasie w osobnej miseczce zahartuj śmietanę, dodając do niej po łyżce sosu pomidorowego z garnka. Kiedy śmietana będzie już dobrze ciepła, wlej całość do gołąbków i delikatnie zamieszaj. Nie doprowadzaj do wrzenia.
Gołąbki bez zawijania podawaj z tak przyrządzonym sosem pomidorowym, posypane siekanym koperkiem.
robi się je szybciej niż gołąbki zawijane w kapustę a również smakują dobrze:)
Odsłon: 23874
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51272
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 67
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 226
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51272
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 67
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 226
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Białą kapustę bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W dużej misce wymieszaj ze sobą: mięso, ryż, jajka, kapustę i kaszę manną. Dodaj sól i pieprz. Uformuj kotlety.
Gołąbki bez zawijania obtocz w mące i smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż je na osobny talerz. W dużym garnku wymieszaj ze sobą bulion i koncentrat pomidorowy. Do tak powstałego sosu włóż gołąbki i delikatnie przemieszaj, by całe były przykryte płynem. Gotuj pod przykryciem 50 minut na niewielkim ogniu.
Po tym czasie w osobnej miseczce zahartuj śmietanę, dodając do niej po łyżce sosu pomidorowego z garnka. Kiedy śmietana będzie już dobrze ciepła, wlej całość do gołąbków i delikatnie zamieszaj. Nie doprowadzaj do wrzenia. Gołąbki bez zawijania podawaj z tak przyrządzonym sosem pomidorowym, posypane siekanym koperkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 36
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 18