Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smażonych. Możliwych modyfikacji tego znanego dania jest bardzo dużo, ale wszystkie łączy długi czas przygotowań. Kapustę trzeba sparzyć, obrać z liści, ponownie sparzyć, mięso szczelnie owinąć… Można też jednak zrobić gołąbki bez zawijania! Mają ten sam, klasyczny smak, a są znacznie prostsze i szybsze w przygotowaniu. A dodatkowo smakują równie dobrze w wersji gotowanej, co pieczonej i smażonej.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19778
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6812
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242338
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19778
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6812
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242338
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Białą kapustę bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W dużej misce wymieszaj ze sobą: mięso, ryż, jajka, kapustę i kaszę manną. Dodaj sól i pieprz. Uformuj kotlety.
Gołąbki bez zawijania obtocz w mące i smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż je na osobny talerz. W dużym garnku wymieszaj ze sobą bulion i koncentrat pomidorowy. Do tak powstałego sosu włóż gołąbki i delikatnie przemieszaj, by całe były przykryte płynem. Gotuj pod przykryciem 50 minut na niewielkim ogniu.
Po tym czasie w osobnej miseczce zahartuj śmietanę, dodając do niej po łyżce sosu pomidorowego z garnka. Kiedy śmietana będzie już dobrze ciepła, wlej całość do gołąbków i delikatnie zamieszaj. Nie doprowadzaj do wrzenia. Gołąbki bez zawijania podawaj z tak przyrządzonym sosem pomidorowym, posypane siekanym koperkiem.