Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu można je także zamrozić. To niedrogie danie na każdą kieszeń.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 973
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 973
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, cebule obieramy. Kapustę i cebulę kroimy w bardzo małą kostkę.
Mięso przepuszczamy przez maszynkę. Warzywa zagniatamy z mięsem, kaszą, jajkami i przyprawami na jednolitą masę. Formujemy gołąbki, obtaczamy w mące, obsmażamy na tłuszczu.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, dokładnie mieszamy i chwile gotujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy około godziny.
RADY: Pokrojoną kapustę należy posolić, wtedy będzie miękka. Gołąbki najlepiej smakują podane z makaronem lub z ziemniakami.