Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu można je także zamrozić. To niedrogie danie na każdą kieszeń.
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, cebule obieramy. Kapustę i cebulę kroimy w bardzo małą kostkę.
Mięso przepuszczamy przez maszynkę. Warzywa zagniatamy z mięsem, kaszą, jajkami i przyprawami na jednolitą masę. Formujemy gołąbki, obtaczamy w mące, obsmażamy na tłuszczu.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, dokładnie mieszamy i chwile gotujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy około godziny.
RADY: Pokrojoną kapustę należy posolić, wtedy będzie miękka. Gołąbki najlepiej smakują podane z makaronem lub z ziemniakami.