Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi gołąbki ręka do góry ? mam dziś dla was szybszą wersję gołąbków bez zawijania w kapustę
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22070
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 100
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 379
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 107
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22070
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 100
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 379
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 107
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Składniki
Sparzyć kapustę w osolonej wodzie i ugotować ryż w woreczkach pozostawić do ostygnięcia. Następnie do miski dodać wszystkie składniki oraz poszatkowaną sparzoną kapustę i całość wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy formować gołąbki a następnie układać na rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładać na dużą patelnię wyłożoną liśćmi sparzonej kapusty
Do usmażonych i przełożonych na dużą patelnię gołąbków wlać przygotowany sos pomidorowy i dodać ziela oraz liście laurowe, zagotować a następnie zmniejszyć ogień pod patelnią i na bardzo wolnym ogniu dusić pod przykryciem przez godzinę i 15 minut