Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną

Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną"

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 jajko
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryka
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • pół litra bulionu
  • 1 butelka przecieru pomidorowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę sparz, zdejmij liście i wytnij nerw. Kaszę gryczaną ugotuj.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę. Dodaj oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i wbij jajka. Całość wymieszaj z kaszą.

  3. Na każdy liść kapusty nałóż po łyżce przygotowanego farszu. Zwiń gołąbki i umieść je ciasno w garnku.

  4. Wlej bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Dodaj sól i pieprz. Gotuj potrawę ok. 30 minut.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń