Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużej głowy kapusty zrobiłam pieczony warstwowy placek z farszu od gołąbków i kapusty
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5471
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5471
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Dno brytfanki smarujemy masłem. Kładziemy kilka drobnych kawałków masła.
Układamy warstwę sparzonych liści kapusty.
Na tak wyłożoną warstwę nakładamy warstwę farszu, posypujemy marchwią i zieleniną.
Nakładamy następną warstwę z liści kapusty.
Na nią farsz, posypujemy zielenina.
Całość przykrywamy warstwą kolejną z liści, posypujemy zieleniną, układamy kilka kawałków masła i wlewamy szklankę wody z rozmieszaną domową kostką rosołową.
Brytfankę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu doglądając stan upieczenia.
Upieczoną troszkę studzimy i ciepłą wykładamy na półmisek.
Kroimy w grube plastry i zajadamy :) Smacznego:)