Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużej głowy kapusty zrobiłam pieczony warstwowy placek z farszu od gołąbków i kapusty
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 325
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 57
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 551
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 325
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 57
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 551
Składniki
Dno brytfanki smarujemy masłem. Kładziemy kilka drobnych kawałków masła.
Układamy warstwę sparzonych liści kapusty.
Na tak wyłożoną warstwę nakładamy warstwę farszu, posypujemy marchwią i zieleniną.
Nakładamy następną warstwę z liści kapusty.
Na nią farsz, posypujemy zielenina.
Całość przykrywamy warstwą kolejną z liści, posypujemy zieleniną, układamy kilka kawałków masła i wlewamy szklankę wody z rozmieszaną domową kostką rosołową.
Brytfankę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu doglądając stan upieczenia.
Upieczoną troszkę studzimy i ciepłą wykładamy na półmisek.
Kroimy w grube plastry i zajadamy :) Smacznego:)