Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki na ostro"
Polecam.
Odsłon: 348
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 182
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 59
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 348
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 182
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 59
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 45
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według opisu na opakowaniu. Gdy ostygnie, wymieszaj go z mięsem, jajkiem, solą i pieprzem.
Kapustę podgotuj, by zmiękła, po czym delikatnie oddziel liście od głąba.
Na każdym ułóż po porcji farszu i zwiń je ściśle.
Na dnie dużego garnka rozłóż kilka liści kapusty, a na nich umieść gołąbki. Zalej je bulionem, dopraw solą, pieprzem oraz bazylią i oregano. Gotuj około 40 minut.
Na koniec podgrzej sos pomidorowy wymieszany z mąką i pokrojoną czuszką. Dolej go do garnka z gołąbkami i po chwili podawaj.Źródło: Telemax