Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki na ostro"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według opisu na opakowaniu. Gdy ostygnie, wymieszaj go z mięsem, jajkiem, solą i pieprzem.
Kapustę podgotuj, by zmiękła, po czym delikatnie oddziel liście od głąba.
Na każdym ułóż po porcji farszu i zwiń je ściśle.
Na dnie dużego garnka rozłóż kilka liści kapusty, a na nich umieść gołąbki. Zalej je bulionem, dopraw solą, pieprzem oraz bazylią i oregano. Gotuj około 40 minut.
Na koniec podgrzej sos pomidorowy wymieszany z mąką i pokrojoną czuszką. Dolej go do garnka z gołąbkami i po chwili podawaj.Źródło: Telemax