Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie smaczne jak te robione tradycyjnie.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2482
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4664
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1861
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2482
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4664
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1861
Składniki
Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Mięso podsmażyć na patelni, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem margaryny, wówczas nie będzie się kleił. W misce wymieszać usmażone mięso i ryż, doprawić solą i pieprzem. Na spód garnka, w którym będziemy dusić gołąbki, położyć smalec, kolejno ułożyć liście kapusty (połowa ugotowanej główki), ryż z mięsem. Całość przykryć pozostałą kapustą. Kilka kropel maggi wymieszać z czterema łyżkami wody, takim sosikiem polać gołąbki. Garnek przykryć pokrywą i zapiekać ok. 15 min na wolnym ogniu. Smacznego :-)