Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki Babci Stefci.
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17972
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17972
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, oddzielić liście, sparzyć i odciąć nerwy. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli do smaku. Cebulę obrać i zmielić z oczyszczonymi pieczarkami po czym przysmażyć na smalcu. Ryż połączyć z pieczarkami, doprawić do smaku kłaść na liście z kapusty i zawijać gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem wymieszanym i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Gotowe gołąbki podawać polane sosem według uznania.