Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki Babci Stefci.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, oddzielić liście, sparzyć i odciąć nerwy. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli do smaku. Cebulę obrać i zmielić z oczyszczonymi pieczarkami po czym przysmażyć na smalcu. Ryż połączyć z pieczarkami, doprawić do smaku kłaść na liście z kapusty i zawijać gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem wymieszanym i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Gotowe gołąbki podawać polane sosem według uznania.