Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19427
Dodano: 16.02.2020
Odsłon: 6346
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, oddzielić liście, sparzyć i odciąć nerwy. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli do smaku. Cebulę obrać i zmielić z oczyszczonymi pieczarkami po czym przysmażyć na smalcu. Ryż połączyć z pieczarkami, doprawić do smaku kłaść na liście z kapusty i zawijać gołąbki. Gotowe gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem wymieszanym i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Gotowe gołąbki podawać polane sosem według uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 17 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz