Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki tradycyjne"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 158
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 207
...ale pyszny.
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 564
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 158
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 207
...ale pyszny.
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 564
Składniki
Kapustę umyć, zdjąć z wierzchu brzydkie liście, wyciąć głąb, zalać w garnku wrzątkiem, schłodzić, ostrożnie zdejmować liście, by nie popękały i jeśli trzeba, ściąć każdemu gruby nerw. Ryż ugotować, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku.
Do mięsa dodać posiekaną cebulę, ryż, odciśnietą bułkę i jajko, doprawić i wyrobić. Mięso nakładać na liście i ciasno zwijać. Na dnie garnka ułożyć pozostałe liście (aby gołąbki nie przywarły do dna) i układać na nich obok siebie gołąbki.
Zalać gołąbki wodą i dusić pod przykryciem ok. 35 minut. Na sos zagotować wodę z kostką rosołową i koncentratem pomidorowym. Rozgrzać masło, chwilę posmażyć z mąką i dodać do wywaru, zagotować. Podawać osobno.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium