Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki tradycyjne"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 159
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 284
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 52
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 14
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 159
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 284
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 52
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 14
Składniki
Kapustę umyć, zdjąć z wierzchu brzydkie liście, wyciąć głąb, zalać w garnku wrzątkiem, schłodzić, ostrożnie zdejmować liście, by nie popękały i jeśli trzeba, ściąć każdemu gruby nerw. Ryż ugotować, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku.
Do mięsa dodać posiekaną cebulę, ryż, odciśnietą bułkę i jajko, doprawić i wyrobić. Mięso nakładać na liście i ciasno zwijać. Na dnie garnka ułożyć pozostałe liście (aby gołąbki nie przywarły do dna) i układać na nich obok siebie gołąbki.
Zalać gołąbki wodą i dusić pod przykryciem ok. 35 minut. Na sos zagotować wodę z kostką rosołową i koncentratem pomidorowym. Rozgrzać masło, chwilę posmażyć z mąką i dodać do wywaru, zagotować. Podawać osobno.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium