Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki w czerwonej kapuście"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Kapustę włóż do wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20 min. Wyjmij, osącz, ostudź. Zdejmij 10 najładniejszych liści.
2. Kaszę jaglaną sparz na sicie wrzątkiem. Wsyp do lekko osolonej wrzącej wody, ugotuj. Ostudź.
Cebulę obierz, posiekaj. Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj boczek, wymieszaj, podsmaż. Przełóż do kaszy. Wbij jajko, wsyp natkę, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Na blacie rozłóż liście kapusty (jeśli są twardawe, można je lekko rozbić tłuczkiem). Ułóż farsz, boki zawiń do środka, zwiń. Zepnij wykałaczkami. Gołąbki włóż do dużego garnka, wlej bulion (gołąbki muszą być w nim lekko zanurzone). Duś 20-25 minut na małym ogniu.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie