Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11581
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11581
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Składniki
Kroimy paprykę, cebulę i czosnek tak jak lubimy...(drobno lub nie...) Na oliwie z oliwek lekko rumienimy czosnek,paprykę i cebulę.Dodajemy mięso mielone.Wszystko dzieje się w garnku a nie na patelni :) Mieszamy co 3minuty by pozbyć się surowego koloru mięsa...Ryż gotujemy 15min niekoniecznie w osolonej wodzie...Do mięsa mielonego dodajemy szczyptę soli,pieprzu i gałki muszkatołowej,ziół...Pomidory wrzucamy na parę sekund do gotującej się wody.
Wyjmujemy pomidory i przekładamy do wody zimnej...Obieramy je ze skórki,kroimy w kostkę i wrzucamy do mięsa mielonego.Ryż łączymy z mięsem mielonym.Kiedy farsz ostygnie dodajemy do niego jajka ,,zamieszowywujemy" ;). Do gotującej się wody wrzucamy liście kapusty wycięte przy byłym korzeniu...Liście gotujemy 3-4min... Farsz nakładamy na liść kapusty zawijając zacząwszy od podstawy liścia.Zwinięte gołąbki wkładamy do naczynia żaroodpornego...W piekarniku nagrzanym do 150 *C podgrzewamy 15min...Polewamy sosem pomidorowym...Ja lubię z dodatkiem buraczków...