Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej wersji gołąbków nie znałem. Polecam. W kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232023
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232023
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Na patelni przesmażyłem drobno pokrojony boczek, dodałem drobno posiekaną cebulę, zeszkliłem. Wymieszałem w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiłem farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Liście kapusty osączyłem z zalewy, ściąłem zgrubienia. Nałożyłem farsz, zawinąłem gołąbki. Ułozyłem je ciasno w rondlu, na dnie którego rozłożyłem kilka liści , przekładając je kawałkami wędzonego mięsa. Zalałem wodą wymieszana z sokiem z kiszonej kapusty. Zapiekałem pod przykryciem ok. 3 godz. Podałem z sosem grzybowym.