Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z farszem z kaszy jęczmiennej, ryżu i mięsa
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 205
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1110
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3467
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27469
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 205
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1110
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3467
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27469
Składniki
Kaszę gotujemy około 15 minut w lekko osolonej wodzie. Odsączamy i wysypujemy z woreczka do miski.
Tak samo postępujemy z ryżem.
Mięso mielimy
Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy aż puści tłuszcz i dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy aż do zeszklenia cebuli.
Ostudzoną kaszę i ryż mieszamy z mięsem oraz boczkiem z cebulą, doprawiając solą i pieprzem.
Z kapusty ściągamy pojedyncze liście i każdy pojedynczo blanszujemy w gotującej się wodzie, aż lekko zmięknie (około 1 minuty).
Z przestudzonych liści ścinamy grube części i zawijamy w nie po porcji farszu. Końce liści podwijamy pod spód
Gołąbki układamy ściśle w garnku, którego dno wyłozone zostało liściem kapusty
Całość zalewamy zalewą przygotowaną z wody, kostki i przecieru. Gotujemy ok 1 godziny
Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym