Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z farszem z kaszy jęczmiennej, ryżu i mięsa
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 546
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 602
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 877
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 546
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 602
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 877
Składniki
Kaszę gotujemy około 15 minut w lekko osolonej wodzie. Odsączamy i wysypujemy z woreczka do miski.
Tak samo postępujemy z ryżem.
Mięso mielimy
Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy aż puści tłuszcz i dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy aż do zeszklenia cebuli.
Ostudzoną kaszę i ryż mieszamy z mięsem oraz boczkiem z cebulą, doprawiając solą i pieprzem.
Z kapusty ściągamy pojedyncze liście i każdy pojedynczo blanszujemy w gotującej się wodzie, aż lekko zmięknie (około 1 minuty).
Z przestudzonych liści ścinamy grube części i zawijamy w nie po porcji farszu. Końce liści podwijamy pod spód
Gołąbki układamy ściśle w garnku, którego dno wyłozone zostało liściem kapusty
Całość zalewamy zalewą przygotowaną z wody, kostki i przecieru. Gotujemy ok 1 godziny
Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym