Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z farszem z kaszy jęczmiennej, ryżu i mięsa
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113121
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 521
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 866
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 634
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113121
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 521
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 866
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 634
Składniki
Kaszę gotujemy około 15 minut w lekko osolonej wodzie. Odsączamy i wysypujemy z woreczka do miski.
Tak samo postępujemy z ryżem.
Mięso mielimy
Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy aż puści tłuszcz i dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy aż do zeszklenia cebuli.
Ostudzoną kaszę i ryż mieszamy z mięsem oraz boczkiem z cebulą, doprawiając solą i pieprzem.
Z kapusty ściągamy pojedyncze liście i każdy pojedynczo blanszujemy w gotującej się wodzie, aż lekko zmięknie (około 1 minuty).
Z przestudzonych liści ścinamy grube części i zawijamy w nie po porcji farszu. Końce liści podwijamy pod spód
Gołąbki układamy ściśle w garnku, którego dno wyłozone zostało liściem kapusty
Całość zalewamy zalewą przygotowaną z wody, kostki i przecieru. Gotujemy ok 1 godziny
Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym