Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te gołąbki pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Gołąbki są pyszne i bardzo kruche rozpływają się w ustach. Smak i zapach gołąbków rozchodzi się po całym mieszkaniu. Zjesz jeden to sięgasz po drugi bo na jednym się nie skończy.
garnek, nóż, patelnia, maszynka do mielenia mięsa, brytfanka,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 234
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 372
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 234
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 372
Składniki
Kapustę gotujemy 3 - 5 minut. ściągamy liście, ścinamy zgrubienia. Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy przyprawy, wystudzony ugotowany ryż, jajka oraz do smaku przyprawę w płynie. Wszystko razem wymieszać. Farsz nakładać na liście kapusty zwijać boki do środka i zawijać gołąbki. Na patelnię wlać olej kokosowy, oraz olej roślinny, dodać pokrojoną w piórka cebule, ułożyć gołąbki , posypać papryką słodką oraz przyprawą uniwersalną. Smażyć na złoty kolor po 15 minut z obydwu stron. Gołąbki przełożyć do brytfanki. Sok wlewamy do wysokiego naczynia doprawiamy przyprawą uniwersalną oraz pieprzem i solą , wymieszać i zalać gołąbki. Włożyć do piekarnika nagrzanego 160 stopni i zapiekać 1 godzinę. Po połowie pieczenia temperaturę podwyższyć do 180 stopni. Gotowe gołąbki zalać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.