Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie które szybko znika ze stołu ( z mojego przepisu wychodzi ok. 30 sztuk)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4564
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7794
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3048
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4564
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7794
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3048
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 630
Składniki
Z kapusty wycinamy głąba. W dużym garnku (takim żeby zmieściła się do niego cała główka kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy kapustę. Po kilku minutach obieramy wierzchnie liście kapusty, które już zdążyły zmięknąć. I tak sukcesywnie po kolei, co kilka minut obieramy i wyciągamy kolejne liście. Wybieramy najładniejsze i największe liście, ścinamy z nich zgrubienie głównego nerwa.
Ryż gotujemy. Gdy wystygnie dodajemy go do mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem majerankiem, cząbrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, pokrojoną drobno natką pietruszki oraz przesmażoną na maśle cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Całość wyrabiamy, aż się masa ładnie połączy. Farsz nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki.
Gotowe gołąbki wykładamy na blachę wylożoną margaryną i smalcem następnie zapiekamy w piekarniku ok.45 min, w 170 stopniach celciusza.
Na sos grzybowy szklimy cebulkę z przyprawiami a jak będzie juz gotowa dodajemy grzybki, w moim przepisie borowiki.
Na konieć wlewamy do grzybków 100 ml wody a następnie 100 ml śmietany 30 %. I sos gotowy smacznego!!!