Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki wg przepisu pochodzącego z „Kuchni polsko-amerykańskiej” nie zawierają ryżu, dzięki czemu są bardziej zwarte i sycące. Duszone na maśle smakują znakomicie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1999
Polecam, pychota.
Odsłon: 669
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 535
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1999
Polecam, pychota.
Odsłon: 669
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 535
Składniki
Kapustę sparzyć, zalewając całą główkę wrzątkiem. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Bułkę zalać mlekiem i odstawić na kilka minut. Mięso połączyć z jajkiem, cebulą i odciśniętą bułką. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę wyjąć z wrzątku, wyciąć głąb i delikatnie odejmować kolejne liście, uważając, żeby się nie porwały. Na liście kapusty nakładać farsz mięsny, zawinąć, obwiązać sznurkiem lub wbić wykałaczki, żeby nie rozpadły się podczas duszenia. Na głębokiej patelni rozpuścić sporo masła, przyrumienić gołąbki z każdej strony, następnie zalać je wodą (do połowy wysokości) i dusić bez przykrycia, póki kapusta nie zmięknie.