Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne gołąbki z dodatkiem kaszy gryczanej
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i udusić na margarynie, Ryż i kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Kapustę sparzyć we wrzącej wodzie i oddzielić liście.( wody z kapusty nie wylewać, będzie nam jeszcze potrzebna)
Mięso, Ugotowany ryż, kaszę i uduszoną cebulkę wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, maggi i vegetę. Wszystko razem wymieszać. Na każdy liść nałożyć porcję farszu, zwinąć. Naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty, układać ciasno gołąbki. Podlać wodą z kapusty, dodać liście laurowe, ziele angielski i koncentrat pomidorowy. Wierzch przykryć liśćmi kapusty. Piekarnik nagrzać do 200-210 stopni, włożyć gołąbki na około 1,5 godziny.( do momentu,gdy kapusta będzie miękka)