Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne gołąbki z dodatkiem kaszy gryczanej
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 63
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 93
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 71
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 63
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 93
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 71
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i udusić na margarynie, Ryż i kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Kapustę sparzyć we wrzącej wodzie i oddzielić liście.( wody z kapusty nie wylewać, będzie nam jeszcze potrzebna)
Mięso, Ugotowany ryż, kaszę i uduszoną cebulkę wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, maggi i vegetę. Wszystko razem wymieszać. Na każdy liść nałożyć porcję farszu, zwinąć. Naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty, układać ciasno gołąbki. Podlać wodą z kapusty, dodać liście laurowe, ziele angielski i koncentrat pomidorowy. Wierzch przykryć liśćmi kapusty. Piekarnik nagrzać do 200-210 stopni, włożyć gołąbki na około 1,5 godziny.( do momentu,gdy kapusta będzie miękka)