Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne gołąbki z dodatkiem kaszy gryczanej
Cebulę pokroić w kostkę i udusić na margarynie, Ryż i kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Kapustę sparzyć we wrzącej wodzie i oddzielić liście.( wody z kapusty nie wylewać, będzie nam jeszcze potrzebna)
Mięso, Ugotowany ryż, kaszę i uduszoną cebulkę wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, maggi i vegetę. Wszystko razem wymieszać.
Na każdy liść nałożyć porcję farszu, zwinąć.
Naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty, układać ciasno gołąbki. Podlać wodą z kapusty, dodać liście laurowe, ziele angielski i koncentrat pomidorowy. Wierzch przykryć liśćmi kapusty.
Piekarnik nagrzać do 200-210 stopni, włożyć gołąbki na około 1,5 godziny.( do momentu,gdy kapusta będzie miękka)
Przepis dnia
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
Odsłon: 24052
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51031
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 29
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 163
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 373
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51031
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 29
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 163
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 373
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i udusić na margarynie, Ryż i kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Kapustę sparzyć we wrzącej wodzie i oddzielić liście.( wody z kapusty nie wylewać, będzie nam jeszcze potrzebna)
Mięso, Ugotowany ryż, kaszę i uduszoną cebulkę wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, maggi i vegetę. Wszystko razem wymieszać. Na każdy liść nałożyć porcję farszu, zwinąć. Naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty, układać ciasno gołąbki. Podlać wodą z kapusty, dodać liście laurowe, ziele angielski i koncentrat pomidorowy. Wierzch przykryć liśćmi kapusty. Piekarnik nagrzać do 200-210 stopni, włożyć gołąbki na około 1,5 godziny.( do momentu,gdy kapusta będzie miękka)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Polędwica na warzywach
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robi...
Odsłon: 8
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 172