Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione gołąbki mojej mamy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4558
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i odstawić. Kapustę oczyścić, sparzyć, wyciąć nerwy i przestudzić. Kaszę ugotować każdą oddzielnie z dodatkiem soli na sypko, po czym razem wymieszać. Cebulę posiekać przysmażyć na tłuszczu razem z posiekanymi grzybami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku i w razie potrzeby podlać wywarem grzybowym. Farsz nakładać na liście, formować gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym, skrapiając każdą warstwę olejem z dodatkiem soli. Piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.