Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione gołąbki mojej mamy.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8506
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 342
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4918
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45236
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8506
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 342
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4918
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45236
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i odstawić. Kapustę oczyścić, sparzyć, wyciąć nerwy i przestudzić. Kaszę ugotować każdą oddzielnie z dodatkiem soli na sypko, po czym razem wymieszać. Cebulę posiekać przysmażyć na tłuszczu razem z posiekanymi grzybami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku i w razie potrzeby podlać wywarem grzybowym. Farsz nakładać na liście, formować gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym, skrapiając każdą warstwę olejem z dodatkiem soli. Piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.