Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione gołąbki mojej mamy.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 408
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 49
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1850
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 408
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 49
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1850
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i odstawić. Kapustę oczyścić, sparzyć, wyciąć nerwy i przestudzić. Kaszę ugotować każdą oddzielnie z dodatkiem soli na sypko, po czym razem wymieszać. Cebulę posiekać przysmażyć na tłuszczu razem z posiekanymi grzybami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku i w razie potrzeby podlać wywarem grzybowym. Farsz nakładać na liście, formować gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym, skrapiając każdą warstwę olejem z dodatkiem soli. Piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.