Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione gołąbki mojej mamy.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415342
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2532
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415342
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2532
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i odstawić. Kapustę oczyścić, sparzyć, wyciąć nerwy i przestudzić. Kaszę ugotować każdą oddzielnie z dodatkiem soli na sypko, po czym razem wymieszać. Cebulę posiekać przysmażyć na tłuszczu razem z posiekanymi grzybami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku i w razie potrzeby podlać wywarem grzybowym. Farsz nakładać na liście, formować gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym, skrapiając każdą warstwę olejem z dodatkiem soli. Piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.