Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione gołąbki mojej mamy.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25194
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25194
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i odstawić. Kapustę oczyścić, sparzyć, wyciąć nerwy i przestudzić. Kaszę ugotować każdą oddzielnie z dodatkiem soli na sypko, po czym razem wymieszać. Cebulę posiekać przysmażyć na tłuszczu razem z posiekanymi grzybami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku i w razie potrzeby podlać wywarem grzybowym. Farsz nakładać na liście, formować gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym, skrapiając każdą warstwę olejem z dodatkiem soli. Piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.