Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne domowe gołąbki z mielonego mięsa wieprzowego oraz kapusty włoskiej. Polane pomidorowym sosem zasmakują każdemu. Są zdecydowanie delikatniejsze od tych, zawijanych w zwykłą, białą kapustę.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3998
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 193
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 501
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3998
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 193
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 501
Składniki
Do dużego garnka wlewamy wodę (do około 1/2 wysokości). Z kapusty wycinamy głąb. Wkładamy kapustę do gotującej się wody na około 10 minut. Po tym czasie wyciągamy kapustę z wody. Ściągamy liście. Wycinamy z nich zgrubienia.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie przez około 7 minut.
Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Następnie podsmażamy na patelni na złoty kolor. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Do miski przekładamy mięso mielone, ryż, cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Farsz zawijamy w liście kapusty włoskiej. Gołąbki układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy je bulionem, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 1,5 godziny. Gotowe gołąbki podajemy polane sosem pomidorowym. Smacznego!