Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne danie, jak każde gołąbki, ale przepyszne
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5800
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5800
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 291
Składniki
1. ugotować kaszę na sypko, 2. pieczarki umyć, obrać, drobniutko pokroić, kilka szt odłożyć 3. na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok 5 min, doprawić jarzynką, solą i pieprzem, dodać kaszę, wymieszać, 4. w dużym garnku zagotować wodę, włożyć główkę kapusty, stopniowo oddzielać liście, ściąć gruby nerw, na liście nakładać farsz, zwijać gołąbki, 5. na dnie garnka ułożyć kilka liści, na nie układać gołąbki, zalać bulionem warzywnym, gotować na bardzo małym ogniu ok 30-40 min, 6. na sos: pokroić drobno cebulę, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić, dodać 1/2 szkl wody i śmietanę, doprawić do smaku ( można dodać do smaku sos grzybowy w proszku), 7. gołąbki podawać z sosem grzybowym, smacznego