Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne danie, jak każde gołąbki, ale przepyszne
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326918
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12161
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17130
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326918
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12161
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17130
Składniki
1. ugotować kaszę na sypko, 2. pieczarki umyć, obrać, drobniutko pokroić, kilka szt odłożyć 3. na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok 5 min, doprawić jarzynką, solą i pieprzem, dodać kaszę, wymieszać, 4. w dużym garnku zagotować wodę, włożyć główkę kapusty, stopniowo oddzielać liście, ściąć gruby nerw, na liście nakładać farsz, zwijać gołąbki, 5. na dnie garnka ułożyć kilka liści, na nie układać gołąbki, zalać bulionem warzywnym, gotować na bardzo małym ogniu ok 30-40 min, 6. na sos: pokroić drobno cebulę, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić, dodać 1/2 szkl wody i śmietanę, doprawić do smaku ( można dodać do smaku sos grzybowy w proszku), 7. gołąbki podawać z sosem grzybowym, smacznego