Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne danie, jak każde gołąbki, ale przepyszne
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 519
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 377
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 519
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 377
Składniki
1. ugotować kaszę na sypko, 2. pieczarki umyć, obrać, drobniutko pokroić, kilka szt odłożyć 3. na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok 5 min, doprawić jarzynką, solą i pieprzem, dodać kaszę, wymieszać, 4. w dużym garnku zagotować wodę, włożyć główkę kapusty, stopniowo oddzielać liście, ściąć gruby nerw, na liście nakładać farsz, zwijać gołąbki, 5. na dnie garnka ułożyć kilka liści, na nie układać gołąbki, zalać bulionem warzywnym, gotować na bardzo małym ogniu ok 30-40 min, 6. na sos: pokroić drobno cebulę, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić, dodać 1/2 szkl wody i śmietanę, doprawić do smaku ( można dodać do smaku sos grzybowy w proszku), 7. gołąbki podawać z sosem grzybowym, smacznego