Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą i ryżem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.
duża główka czerwonej kapusty, woreczek kaszy jęczmiennej, 5-6 łyżek ryżu, 25 dag mięsa mieszanego mielonego, 5-10 dag słoniny, pieprz, vegeta, kostka rosołowa, oliwa
Sposób przyrządzenia: Z kapusty wytnij głąb, główkę włóż na chwilę do osolonego wrzątku. Osącz, oddziel liście. Słoninę pokrój w kostkę, stop na patelni. Dodaj mielone mięso, podsmaż. Lekko ostudź.
Kaszę i ryż ugotuj razem z kostką rosołową. Osącz. Ostudź, wymieszaj z mięsem. Przypraw do smaku.
Farsz ułóż na liściach kapusty, delikatnie zwiń. Gołąbki włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie