Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne gołąbki, gołąbki z kapusty białej bez dodatku ryżu, kaszy. Gołąbki smakują wyśmienicie, szybko znikają z talerza.
garnek, nóż, patelnia, maszynka do mielenia,
Składniki
Kapustę białą ugotować, zdjąć kilka dobrych liści na gołąbki a resztę zmielić na najgrubszych oczkach maszynki do mięsa. Farsz: Mięso mielone wieprzowe lub wołowe albo mieszane wymieszać z resztą gotowanej kapusty zmielonej na najgrubszych oczkach maszynki i wyciśniętą z nadmiaru wody bułkę. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć do zeszklenia następnie zmielić razem z grzybami, dodać przyprawy i jajka , wszystko dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na liście kapusty, zwinąć, ułożyć w garnku. Po ułożeniu w garnku gołąbki posypać zielonym koperkiem oraz zalać śmietaną z dodatkiem kostki rosołowej rozpuszczonej w gorącej wodzie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać gorące, polane sosem.