Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne gołąbki, gołąbki z kapusty białej bez dodatku ryżu, kaszy. Gołąbki smakują wyśmienicie, szybko znikają z talerza.
garnek, nóż, patelnia, maszynka do mielenia,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Kapustę białą ugotować, zdjąć kilka dobrych liści na gołąbki a resztę zmielić na najgrubszych oczkach maszynki do mięsa. Farsz: Mięso mielone wieprzowe lub wołowe albo mieszane wymieszać z resztą gotowanej kapusty zmielonej na najgrubszych oczkach maszynki i wyciśniętą z nadmiaru wody bułkę. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć do zeszklenia następnie zmielić razem z grzybami, dodać przyprawy i jajka , wszystko dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na liście kapusty, zwinąć, ułożyć w garnku. Po ułożeniu w garnku gołąbki posypać zielonym koperkiem oraz zalać śmietaną z dodatkiem kostki rosołowej rozpuszczonej w gorącej wodzie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać gorące, polane sosem.