Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy gołąbki i kuchenne eksperymenty. Smak powala na kolana.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 758
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 485
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 758
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 485
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach. Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku. Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki. Pieczemy 40-45 min pod przykryciem w temperaturze 220°C.