Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy gołąbki i kuchenne eksperymenty. Smak powala na kolana.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414271
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414271
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2274
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach. Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku. Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki. Pieczemy 40-45 min pod przykryciem w temperaturze 220°C.