Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim

Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48118

Dodano:

Odsłon: 6440

Bardzo lubimy gołąbki i kuchenne eksperymenty. Smak powala na kolana.

Składniki

  • 200 g ryżu
  • 500-600 g filetów z kaczki ze skórą
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 1 łyżka estragonu
  • 1 słoik sosu bolońskiego np Jamar
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko.
    Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach.
    Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku.
    Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy.
    Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki.
    Pieczemy 40-45 min pod przykryciem w temperaturze 220°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 15 lipca 2017 Inspiracja godna podziwu :-)
Chyba kolejny przepis, który będę musiał wypróbować...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 lipca 2017 Ależ smakowitości serwujesz..mniammmm...:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 14 lipca 2017 oj pewnie są niezwykle aromatyczne i nieziemsko smaczne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 14 lipca 2017 z kaczym mięskiem muszą smakować wyśmienicie ;-) mniammmm ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń