Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna jest na półmetku, a dania z młodej kapusty tylko wiosną są najsmaczniejsze, polecam.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20151
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20151
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Składniki
wykonanie farszu do gołąbków: Wcześniej zmielone mięso wieprzowe, mieszamy z ugotowanym, ostudzonym ryżem, przyprawiamy solą,pieprzem ziołowym, czosnkiem.
W dużym garnku zagotowujemy wodę w której będziemy parzyć kapustę. Obrywamy z kapusty pierwsze niepotrzebne liście. Parzymy główkę kapusty i delikatnie zdejmujemy sparzone liście.
Odcinamy twarde łodygi z liścia i nakładamy wcześniej przygotowany farsz. Formujemy gołąbki, zawijając liść z nałożonym farszem.
Na dno garnka układamy 2-3 liście z kapusty, liście laurowe i ziele angielskie.
Układamy uformowane gołąbki. Ułożone w garnku gołąbki zalewamy osoloną wodą pomieszaną z pokrojoną zieleniną oraz z 2 łyżkami domowej kostki rosołowej.
Przykrywamy 2 liśćmi z kapusty i gotujemy do miękkości kapusty, ja gotowałam 30 minut od momentu wrzenia wody.
Smacznego!!!