Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak gołąbki z młodej kapusty tak twierdzi moja Córka, dlatego postanowiłam się z wami podzielić przepisem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3698
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2017
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5398
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3698
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2017
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5398
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
1. Kapustę parzymy w gorącej wodzie, ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Do miski przekładamy mięso, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz sól. Następnie dodajemy obraną oraz startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz pietruszkę. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy.
3. Farsz mięsny układamy na każdym liściu kapusty i zwijamy w roladki.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą tak żeby gołąbki były przykryte i posypujemy Vegeta. 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
6. Pięć minut przed końcem pieczenia wlewamy przecier pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. 7. Gołąbki gotowe. 8. Smacznego.