Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak gołąbki z młodej kapusty tak twierdzi moja Córka, dlatego postanowiłam się z wami podzielić przepisem.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2615
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105738
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5921
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2615
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105738
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5921
Składniki
1. Kapustę parzymy w gorącej wodzie, ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Do miski przekładamy mięso, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz sól. Następnie dodajemy obraną oraz startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz pietruszkę. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy.
3. Farsz mięsny układamy na każdym liściu kapusty i zwijamy w roladki.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą tak żeby gołąbki były przykryte i posypujemy Vegeta. 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
6. Pięć minut przed końcem pieczenia wlewamy przecier pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. 7. Gołąbki gotowe. 8. Smacznego.