Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na niedzielny obiad lub znudziły Ci się tradycyjne gołąbki oto przepis właśnie dla Ciebie. Takich gołąbków jeszcze nie jadłeś/aś. Spróbuj przekonaj się sam/a.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3811
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 230
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3811
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 230
Składniki
1. Kapustę myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Ryż gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzę. 2. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną drobno pokrojoną cebule, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, ugotowany ryż, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
3. Na każdym liściu kapusty układam mięso i zwijam w roladki.
4. Roladki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i pod przykryciem piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu gołąbki przekładam do innego naczynia a sos z pieczenia wlewam do rondelka, dodaję przecier pomidorowy i gotuję do chwili zagotowania i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Sosem polewam gołąbki i układam pokrojoną w plasterki mozzarellę. Chwilkę zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się mozzarelli.
6. Gotowe. 7. Smacznego.