Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6002
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1505
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6002
Składniki
<strong>Danuta Adamiak z Kuchar-Skotnik </strong>
Groch przebieram, kaszę płuczę na sicie. Gotuję osobno do miękkości. Obraną cebulę szatkuję, smażę na łyżce oleju. Z kapusty wycinam głąb, parzę ją we wrzątku, oddzielam liście.
Mieszam groch, kaszę i ce- bulę, doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam je ciasno w garnku i zalewam bulionem. Duszę pod przykryciem 30 minut. Podaję z dowolnym sosem.Źródło: 100 rad