Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3468
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14751
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3468
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14751
Składniki
<strong>Danuta Adamiak z Kuchar-Skotnik </strong>
Groch przebieram, kaszę płuczę na sicie. Gotuję osobno do miękkości. Obraną cebulę szatkuję, smażę na łyżce oleju. Z kapusty wycinam głąb, parzę ją we wrzątku, oddzielam liście.
Mieszam groch, kaszę i ce- bulę, doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam je ciasno w garnku i zalewam bulionem. Duszę pod przykryciem 30 minut. Podaję z dowolnym sosem.Źródło: 100 rad