Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 246
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9074
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 246
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9074
Składniki
<strong>Danuta Adamiak z Kuchar-Skotnik </strong>
Groch przebieram, kaszę płuczę na sicie. Gotuję osobno do miękkości. Obraną cebulę szatkuję, smażę na łyżce oleju. Z kapusty wycinam głąb, parzę ją we wrzątku, oddzielam liście.
Mieszam groch, kaszę i ce- bulę, doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam je ciasno w garnku i zalewam bulionem. Duszę pod przykryciem 30 minut. Podaję z dowolnym sosem.Źródło: 100 rad