Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z pieczarkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1087
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1087
Składniki
Z kapusty wytnij głąb i gotuj w osolonej wodzie, aż liście zmiękną. Wyjmij kapustę, oddziel 12 sporych liści.
Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj pieczarki i duś wszystko przez chwilę. Dopraw. Wystudź.
Kaszę dopraw solą. Do miski włóż mięso, kaszę, pieczarki, koncentrat (2 łyżki odłóż na sos) i wbij jajko.Wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę.
Ugotowane liście kapusty osusz ręcznikiem papierowym. Na środku każdego ułóż farsz i zawiń w kopertę.
Na dnie garnka ułóż liście kapusty, a na nich gołąbki. Zalej wodą i gotuj aż zmiękną. Z reszty koncentratu, bulionu i przypraw przygotuj gęsty sos pomidorowy. Polej nim gołąbki.Źródło: Takie jest życie