Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , domowe i własno ręcznie robione gołąbki.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 437
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 133
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 48
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 70
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 54
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 74
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 437
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 133
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 48
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 70
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 54
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 74
Składniki
Ryż gotujemy w 2 szklankach wody do lekkiej miękkości około 10 minut (aż ryż całkowicie wpije wodę) , ugotowany przekładamy do miski i dokładnie studzimy . Gdy ryż my zimny dodajemy surowe mięso mielone oraz do smaku przyprawy .
Gotowy farsz pozostawiamy do przegryzienia na około 10 minut .
Na sparzone liście nakładamy około 150 gram farszu , składamy boki i ciasno zwijamy w rulonik .
Gotowe , zwinięte gołąbki układamy do wyłożonego kapusta garnka (dno) . Zalewamy czystym rosołem dokładamy ziarna pieprzu czarnego , zielona angielskiego oraz liść laurowy .
Gotowe , zwinięte gołąbki układamy do wyłożonego kapusta garnka (dno) . Zalewamy czystym rosołem dokładamy ziarna pieprzu czarnego , kulki zielona angielskiego oraz liść laurowy .
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny .