Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , domowe i własno ręcznie robione gołąbki.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7450
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2376
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7450
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2376
Składniki
Ryż gotujemy w 2 szklankach wody do lekkiej miękkości około 10 minut (aż ryż całkowicie wpije wodę) , ugotowany przekładamy do miski i dokładnie studzimy . Gdy ryż my zimny dodajemy surowe mięso mielone oraz do smaku przyprawy .
Gotowy farsz pozostawiamy do przegryzienia na około 10 minut .
Na sparzone liście nakładamy około 150 gram farszu , składamy boki i ciasno zwijamy w rulonik .
Gotowe , zwinięte gołąbki układamy do wyłożonego kapusta garnka (dno) . Zalewamy czystym rosołem dokładamy ziarna pieprzu czarnego , zielona angielskiego oraz liść laurowy .
Gotowe , zwinięte gołąbki układamy do wyłożonego kapusta garnka (dno) . Zalewamy czystym rosołem dokładamy ziarna pieprzu czarnego , kulki zielona angielskiego oraz liść laurowy .
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny .