Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko podrasowane klasyczne gołąbki znalazły się na naszym stole.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 154
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 154
Składniki
Kapustę sparzyłem w posłodzonej wodzie. Ostudziłem liście. Usunąłem „nerwy”. Mięso zmieliłem na najmniejszych oczkach. Ryż ugotowałem na półtwardo. Ostudziłem i dodałem do mięsa. Cebule posiekałem, zeszkliłem na rozgrzanym tłuszczu, dodałem do mięsa. Całość doprawiłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Składniki dokładnie połączyłem. Na każdy liść ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym, wierzch zakryłem pozostałymi liśćmi. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200° C.