Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba ie ma Polaka który nie kocha gołąbków. Te troszkę w innym wydaniu.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13283
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3941
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13283
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3941
Składniki
Farsz: Ryż gotujemy i studzimy. W misce mieszamy mięso, ryż, posiekaną natkę pietruszki, wbijamy jajko doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i nasionami fenkułu i łyżką musztardy dijon. Wyrabiamy farsz. W dużym garnku gotujemy wodę z niewielką ilością soli. Gdy woda zacznie się gotować, wrzucamy liście kapusty i czekamy ok. 1- 2 min aż lekko zmiękną. Na liście kładziemy farsz i mocno zwijamy aby się nie rozwinęły i tak do wykończenia farszu. Na dnie garnka układamy pozostałe liście kapusty. Ciasno układamy gołąbki i zalewamy wodą z gotowanej kapusty. na wierzch kładziemy talerz i obciążamy aby gołąbki nie wypływały na wierzch. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy ok. 45 - 60 minut. W między czasie doprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim solą, pieprzem i papryką. Po ok. 45min wlewamy zmiksowane pomidory lub przecier. Doprowadzamy do wrzenia. Ostrożnie wyjmujemy talerz. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wywaru i wlewamy powoli do całości. Zagotowujemy Podajemy z ulubionymi dodatkami.