Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki są pyszne i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84947
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2243
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3592
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6913
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84947
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2243
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3592
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6913
Składniki
ryż w woreczkach ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie, dobrze odcedzić z wody mielone z drobiu z indyka wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulką, ryżem, przyprawą do drobiu, wszystko dobrze wyrobić z kapusty włoskiej wyciąć głąb, obgotować liście, z liści ściąć grubszy nerw, na każdy liść nakładać farsz i zawijać gołąbki brytfannę posmarować olejem rzepakowym, układać ciasno gołąbki, wlać sok pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawą w płynie piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu na 180 C z 10 minut