Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbkowa zapiekanka.

Gołąbkowa zapiekanka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17968

Dodano:

Odsłon: 2382

Szybkie i bardzo smaczne danie,gdy mamy zachciankę na gołąbki,a nie chce nam się ich robić. Bardzo polecam przepis:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gołąbkowa zapiekanka.

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka drobno pokroić i usmażyć.
    Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoty kolor,dodać pokrojoną kapustę,posolić i dusić pod przykryciem do miękkości.

    Kaszę ugotować -około 15min.
    Wystudzoną kaszę wymieszać z piersią i usmażoną kapustą.

    Dodać osiekaną natkę ,jajka ,oraz posiekany lubczyk.

    Doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Foremkę posmarować i wysypać tartą bułką.

    Masę gołąbkową nałożyć,docisnąć i wyrównać wierzch.

    Zapiekać w 180st.do zrumienienia wierzchu.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń