Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie,gdy mamy zachciankę na gołąbki,a nie chce nam się ich robić. Bardzo polecam przepis:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11853
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16066
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11853
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16066
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
Pierś z kurczaka drobno pokroić i usmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoty kolor,dodać pokrojoną kapustę,posolić i dusić pod przykryciem do miękkości. Kaszę ugotować -około 15min. Wystudzoną kaszę wymieszać z piersią i usmażoną kapustą. Dodać osiekaną natkę ,jajka ,oraz posiekany lubczyk. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Foremkę posmarować i wysypać tartą bułką. Masę gołąbkową nałożyć,docisnąć i wyrównać wierzch. Zapiekać w 180st.do zrumienienia wierzchu.
Smacznego życzę!