Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie długo gotowane, ale warte zachodu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13829
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1592
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15438
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6295
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13829
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1592
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15438
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6295
Składniki
Marchew i pietruszki umyłem, obrałem, pokroiłem w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekałem. Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w kostkę o boku 5 cm. Posypałem solą, obtoczyłem w mące, smażyłem na 2 łyżkach masła do zrumienienia mięsa. Obsmażone mięso przełożyłem do garnka. Na tej samej patelni zeszkliłem cebulę, dodałem czosnek i pokrojone warzywa. Smażyłem przez około 3 minuty, przełożyłem do wołowiny. Dodałem przecier pomidorowy, wino i dolałem tyle wody, aby całe mięso było zanurzone w płynie. Dodałem ziele angielskie, liście laurowe, zamieszałem, przykryłem garnek. Dusiłem, aż mięso było miękkie (ok. 2 godziny ). Doprawiłem sola i pieprzem. Jeżeli po ugotowaniu sos okaże się zbyt rzadki, wyjmij z niego mięso i odparuj na średnim ogniu, często mieszając. Na koniec dodaj mięso z powrotem. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.