Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie długo gotowane, ale warte zachodu.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 127
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 39
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 127
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 39
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Marchew i pietruszki umyłem, obrałem, pokroiłem w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekałem. Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w kostkę o boku 5 cm. Posypałem solą, obtoczyłem w mące, smażyłem na 2 łyżkach masła do zrumienienia mięsa. Obsmażone mięso przełożyłem do garnka. Na tej samej patelni zeszkliłem cebulę, dodałem czosnek i pokrojone warzywa. Smażyłem przez około 3 minuty, przełożyłem do wołowiny. Dodałem przecier pomidorowy, wino i dolałem tyle wody, aby całe mięso było zanurzone w płynie. Dodałem ziele angielskie, liście laurowe, zamieszałem, przykryłem garnek. Dusiłem, aż mięso było miękkie (ok. 2 godziny ). Doprawiłem sola i pieprzem. Jeżeli po ugotowaniu sos okaże się zbyt rzadki, wyjmij z niego mięso i odparuj na średnim ogniu, często mieszając. Na koniec dodaj mięso z powrotem. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.