Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1817
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1817
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Zalewa : wodę (tyle aby przykryć golonkę) , sól do peklowania i przyprawy nr 1 zagotować i wystudzoną zalewą zalać golonkę- przykryć całą.
Golonkę w zalewie przechowywać kilka dni- u mnie 7- w lodówce.
W dniu chwały - golonkę odsączyć z zalewy posypać przyprawami nr 2 i piec 1.5 godz. w temp. 190 st. pod folią aluminiową co jakiś czas polewając piwkiem. Świetna na gorąco , niezła na zimno.
taka golona to prawdziwy skarb mięsożercy- oczywiście nie będącego na diecie , a przynajmniej na ścisłej diecie :))