Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam
Bardzo smaczna szynka, idealna na świąteczny stół :)
Odsłon: 55867
Bez peklowania, bez zbędnych dodatków - tylko przyprawy i mięsko!
Odsłon: 19417
Przepis dnia
Bardzo smaczna szynka, idealna na świąteczny stół. Szynka peklowana na mokro...
Odsłon: 13950
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 962
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 962
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 230
Składniki
Zalewa : wodę (tyle aby przykryć golonkę) , sól do peklowania i przyprawy nr 1 zagotować i wystudzoną zalewą zalać golonkę- przykryć całą.
Golonkę w zalewie przechowywać kilka dni- u mnie 7- w lodówce.
W dniu chwały - golonkę odsączyć z zalewy posypać przyprawami nr 2 i piec 1.5 godz. w temp. 190 st. pod folią aluminiową co jakiś czas polewając piwkiem. Świetna na gorąco , niezła na zimno.
taka golona to prawdziwy skarb mięsożercy- oczywiście nie będącego na diecie , a przynajmniej na ścisłej diecie :))
Przepisy Dania główne
Dania główne
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Dania główne
Kapsalon
Dania główne
Schab z jajkiem
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie...
Odsłon: 34
Kapsalon
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast f...
Odsłon: 76