Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam
Biała Caryca to pyszne ciasto z kremem śmietankowym i dużą ilością chrupiącyc...
Odsłon: 80450
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7737
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 183
Biała Caryca to pyszne ciasto z kremem śmietankowym i dużą ilością chrupiącyc...
Odsłon: 80450
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 7737
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 183
Składniki
Zalewa : wodę (tyle aby przykryć golonkę) , sól do peklowania i przyprawy nr 1 zagotować i wystudzoną zalewą zalać golonkę- przykryć całą.
Golonkę w zalewie przechowywać kilka dni- u mnie 7- w lodówce.
W dniu chwały - golonkę odsączyć z zalewy posypać przyprawami nr 2 i piec 1.5 godz. w temp. 190 st. pod folią aluminiową co jakiś czas polewając piwkiem. Świetna na gorąco , niezła na zimno.
taka golona to prawdziwy skarb mięsożercy- oczywiście nie będącego na diecie , a przynajmniej na ścisłej diecie :))