Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka w piwie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Umyj golonkę. Natnij skórkę, natrzyj marynatą z soli, pieprzu, majeranku, czosnku, słodkiej papryki i miodu. Odstaw na noc. Obsmaż na oleju z każdej strony.
Do gęsiarki lub dużego naczynia żaroodpornego przełóż golonki, pokrojoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca. Całość zalej piwem.
Naczynie przykryj, piecz w 180°C przez 1,5 godziny, odkryj i piecz bez przykrycia pół godziny. Jeśli mięso mocno się przypieka, nakryj. Podawaj na półmisku z ziemniakami i świeżymi warzywami.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień