Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Golonki z fenkułem w winie"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso oczyść, umyj. Fenkuł oraz cebulę pokrój w piórka, por – w plasterki, marchewkę w kostkę.
W głębokim rondlu rozgrzej trochę oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i smaż kilka minut. Włóż golonki, wlej szklankę wody, wino oraz ocet balsamiczny.
Wsyp majeranek, pieprz, rozmaryn. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W trakcie – podlewaj wodą.
Kiedy golonki będą już miękkie, posyp je cukrem trzcinowym, oprósz solą. Nakryj i jeszcze chwilę duś. Wyjmij mięso z garnka.
Wlej trochę wody i zmiksuj. Wlej śmietaną, przypraw do smaku. Podgrzej sos. Podaj z mięsem, sałatką ziemniaczaną i buraczkami.Źródło: Bella Relaks