Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gomółki serowe wileńskie"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 593
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 353
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 593
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 353
Składniki
Przepis przysłała Wiesława Kwinto-Koczan z Torunia
Twarożek rozkrusz na tacy. Przykryj serwetką lub pergaminem, odstaw w ciepłe miejsce do zgliwienia na 1-2 dni (twarożek w tym czasie zacznie się lekko rozpływać).
Twarożek posyp solą i kminkiem, dodaj masło, dobrze wymieszaj, jeśli potrzeba – przypraw. Dłońmi uformuj gomółki. Susz 2-3 godziny w piekarniku w temp. 80°C. Najlepiej smakują podane z pieczywem.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie