Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gotowana rolada z kiełbasą białą i wędzoną"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Składniki
Mielone mięso wyrób z 4 posiekanymi ząbkami czosnku i mlekiem, przypraw. Obie kiełbasy włóż na chwilę do wrzątku z przyprawami. Ostudź, zdejmij osłonki (wywar zachowaj). Kiełbasy przekrój wzdłuż na pół. Szynkę pokrój w słupki.
Masę mięsną rozłóż na papierze do pieczenia, zostawiając wolne brzegi (2 łyżki masy zachowaj). Na jednym brzegu ułóż obok siebie wzdłuż kiełbasy. Przykryj odłożoną masą mięsną, ułóż szynkę, lekko wgniatając, posyp rozmarynem, zwiń razem z papierem. Końce zwiąż.
Do garnka wlej zachowany wywar i wodę. Dodaj oba chrzany i ząbek czosnku, przypraw, włóż roladę. Gotuj 60 minut, na koniec ostudź w wywarze.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie