Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pierogi z kaszą i twarogiem zapraszam po przepis
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27129
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6050
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27129
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6050
Składniki
Mąkę wysypuję na stolnicę można ją wcześniej przesiać. Robimy zagłębienie, dodajemy sól i wlewamy po troszku wodę . Mieszam aż ciasto zacznie sie łączyć t zagniatamy dłońmi miękkie ciasto i zostawiam od przykryciem na 30 minut by odpoczęło ,ciasto jest uniwersalne do wszystkich rodzi pierogów.
Kasze gotuje do miękkości w osolonej wodzie scedzam na sitku i zostawiam by ostygła ,następnie dodaje twaróg, i śmietanę doprawiam sola i pieprzem dokładnie łącze .Ciasto na pierogi rozwałkowujemy dość cieniki placek podsypując mąką wycinamy krążki i na środku układamy farsz. Zlepiamy i układamy na podsypanej mąką stolnicy.
Gotuje pierogi partiami w dużej ilości osolonego wrzątku aż wypłyną na wierzch gotuje je jeszcze 2 do 3 minut, wyjmuje łyżką cedzakową na talerze starając sie by pierogi za bardzo sie nie stykały. Gorące podaje z cebulką przesmażoną na oleju na złoty kolor. Nadmiar pierogów zostawiam do ostygnięcia można je potem odgrzewać lub zamrozić. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.