Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pierogi z kaszą i twarogiem zapraszam po przepis
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35685
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35685
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Mąkę wysypuję na stolnicę można ją wcześniej przesiać. Robimy zagłębienie, dodajemy sól i wlewamy po troszku wodę . Mieszam aż ciasto zacznie sie łączyć t zagniatamy dłońmi miękkie ciasto i zostawiam od przykryciem na 30 minut by odpoczęło ,ciasto jest uniwersalne do wszystkich rodzi pierogów.
Kasze gotuje do miękkości w osolonej wodzie scedzam na sitku i zostawiam by ostygła ,następnie dodaje twaróg, i śmietanę doprawiam sola i pieprzem dokładnie łącze .Ciasto na pierogi rozwałkowujemy dość cieniki placek podsypując mąką wycinamy krążki i na środku układamy farsz. Zlepiamy i układamy na podsypanej mąką stolnicy.
Gotuje pierogi partiami w dużej ilości osolonego wrzątku aż wypłyną na wierzch gotuje je jeszcze 2 do 3 minut, wyjmuje łyżką cedzakową na talerze starając sie by pierogi za bardzo sie nie stykały. Gorące podaje z cebulką przesmażoną na oleju na złoty kolor. Nadmiar pierogów zostawiam do ostygnięcia można je potem odgrzewać lub zamrozić. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.