Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowany schab w sosie marchewkowym

Gotowany schab w sosie marchewkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 1902

Dodano:

Odsłon: 1104

Prosty i pyszny obiad nie koniecznie na niedzielę

Składniki

  • 5 cienkich plastrów schabu
  • marchewka
  • seler
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka mąki
  • śmietana 18%
  • koperek
  • sól,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jeśli mamy schab w kawałku to kroimy na 2 cm plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie sos zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego.
    Podajemy z ryżem albo z ziemniakami.
    Ja podałam z ziemniaczkami oraz buraczkami :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń