Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Greckie kofty z grilla"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić). Można dolać 1 lub 2 łyżki wody, gdyby masa okazała się zbyt ścisła.
Patyczki do szaszłyków zalać wodą, zostawić na 30 minut. Po tym czasie oblepić je masą mięsną, przyciskając dość mocno, ale żeby mięso nie spadało. Szaszłyki posmarować oliwą i układać na patelni grillowej. Piec z każdej strony po 1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium