Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Greckie kofty z grilla"
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9577
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5006
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 665
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9577
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5006
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 665
Składniki
Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić). Można dolać 1 lub 2 łyżki wody, gdyby masa okazała się zbyt ścisła.
Patyczki do szaszłyków zalać wodą, zostawić na 30 minut. Po tym czasie oblepić je masą mięsną, przyciskając dość mocno, ale żeby mięso nie spadało. Szaszłyki posmarować oliwą i układać na patelni grillowej. Piec z każdej strony po 1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium