Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Greckie kofty z grilla"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić). Można dolać 1 lub 2 łyżki wody, gdyby masa okazała się zbyt ścisła.
Patyczki do szaszłyków zalać wodą, zostawić na 30 minut. Po tym czasie oblepić je masą mięsną, przyciskając dość mocno, ale żeby mięso nie spadało. Szaszłyki posmarować oliwą i układać na patelni grillowej. Piec z każdej strony po 1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium