Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Greckie kotleciki z fetą i bazylią"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
ok. 50 min• Porcja 425 kcal • Koszt porcji ok. 4,30 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso zmiel. Oczyszczony por drobno posiekaj. Mięso wymieszaj z jajkiem, papryką, bułką tartą i porem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób starannie masę.
Uformuj z mięsa podłużne kotleciki (do każdego włóż kilka kostek sera) i rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 15 minut.
Zrób sos: cebulę pokrój w piórka, czosnek w plasterki. Oczyść paprykę i bakłażana, pokrój je w plasterki. Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj paprykę, bakłażana i pomidory z puszki z zalewą. Dopraw solą i pieprzem i duś chwilę.
Kotleciki włóż do sosu. Gotuj razem około 10 min. Podawaj posypane listkami bazylii.Źródło: Kobieta i życie