Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Greckie rożki ze szpinakiem"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 163
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 163
Składniki
• 50 minut • dla 4–6 osób • cena 55 zł
Szpinak umyj i posiekaj. Duś pod przykryciem kilka minut na małym ogniu. Ugotowany odcedź i odstaw. Posiekaj cebulkę ze szczypiorkiem, natkę pietruszki i koperek. Uduś na oliwie, wymieszaj ze szpinakiem, kozim twarogiem i fetą. Dodaj 3 łyżki oliwy, roztrzepane jajko, posól i popieprz.
Blaszkę posmaruj oliwą lub wyłóż pergaminem i połóż na niej płat ciasta. Posmaruj go oliwą, nałóż farsz, przykryj drugim płatem, zlep brzegi, nakłuj widelcem, posmaruj ponownie oliwą.
Piecz ok. 45 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło lub na zimno pokrojone na kwadraty. Do rożków można podać sos czosnkowy lub tzatziki.Źródło: Show