Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Greckie rożki ze szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
• 50 minut • dla 4–6 osób • cena 55 zł
Szpinak umyj i posiekaj. Duś pod przykryciem kilka minut na małym ogniu. Ugotowany odcedź i odstaw. Posiekaj cebulkę ze szczypiorkiem, natkę pietruszki i koperek. Uduś na oliwie, wymieszaj ze szpinakiem, kozim twarogiem i fetą. Dodaj 3 łyżki oliwy, roztrzepane jajko, posól i popieprz.
Blaszkę posmaruj oliwą lub wyłóż pergaminem i połóż na niej płat ciasta. Posmaruj go oliwą, nałóż farsz, przykryj drugim płatem, zlep brzegi, nakłuj widelcem, posmaruj ponownie oliwą.
Piecz ok. 45 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło lub na zimno pokrojone na kwadraty. Do rożków można podać sos czosnkowy lub tzatziki.Źródło: Show